Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Door Nationale Horecagids
3 min
Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

Een paar jaar geleden begon Mariska met het bakken van koekjes voor horecazaken in de hoofdstad. Deze zijn voorzien van de drie bekende kruizen van Amsterdam.

Voorheen was ze een bekende naam in het sekswerkcircuit. Maar ze besloot door omstandigheden te stoppen met dit werk en ging op zoek naar iets nieuws.

Van sekswerker tot koekjesbakker

Al in de jaren negentig was Mariska, voorvechtster voor de rechten van sekswerkers, begonnen met het geven van voorlichtingen over prostitutie. Daarnaast schreef zij boeken over dit onderwerp en publiceerde zij twee magazines.

Ze stopte een paar jaar geleden met haar werk in de prostitutie. Ook het werk dat ze voor het Prostitutie Informatie Centrum deed zette ze stop. Hierdoor ontstonden nieuwe ideeën voor haar toekomst. Uiteindelijk kwam ze uit op koekjesbakker. Ze had een ontwerp gemaakt voor ‘het Amsterdamse koekje’ en zocht een bakker die deze wilde bereiden. Samen gingen ze op zoek naar het beste recept en uiteindelijk begon ook de productie ervan.

Mariska is zelf vooral betrokken bij de productie en distributie van de koekjes. Daarom is ze veel onderweg op de bakfiets, om haar koekjes rond te brengen bij de cafés, restaurants en hotels in Amsterdam. In de stad is er één winkel waar de koekjes te koop zijn, verder kun je deze alleen scoren bij horecazaken.