Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

Door Nationale Horecagids
3 min
De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

Aangezien de huidige cateraar op de Kralingse Zoom met een personeelstekort kamp en Ladagerie juist wat mensen kon missen vanwege de verbouwingen op Museumpark, is besloten dat Ladagerie vanaf deze week het restaurant en het Brascafé op Kralingse Zoom gaat runnen. Vanaf september komt in het restaurant ook het assortiment van de samenwerkingspartners van Ladagerie, Sugo Pizza en Little V.

Nieuw grand café

Vanaf september komt er in de nieuwbouw van Kralingse Zoom een groot grand café. Deze komt te staan naast de hoofdingang, op de begane grond. Daar komen honderd zitplekken en er is plek voor twintig mensen aan de bar. In het grand café kunnen bezoekers lunchen, vanaf 15.00 uur kan er ook een biertje worden gedronken.

Focus op gezonde voeding

De Hogeschool Rotterdam stelde de ‘Visie horeca 2021 en verder’ op, waarin de exploitatie van de horeca bij de hogeschool is vastgesteld. Daarin wordt gesproken over ‘een focus op een gezonde leefstijl'. Daarom verdwijnt patat van Bram Ladage uit het assortiment. Er blijft wel friet te koop op beperkte schaal, maar deze wordt niet meer vers gesneden is en komt uit een grote frituur. Volgens Marco van Leeuwen van Ladagerie wilde de hogeschool dit niet meer. Wel blijven er twee mandjes over voor frituursnacks.