Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Door Nationale Horecagids
4 min
Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

Mama’s Maaltijden is een toonaangevende leverancier van onderscheidende, kraakverse en ambachtelijk bereide maaltijden, salades en poké bowls. Mama’s Maaltijden is opgericht door drie ondernemers afkomstig uit de supermarktwereld: Serdar Tolenaar, Rick Hageman en Henk Brussaard. Ondanks dat Mama’s Maaltijden pas twee jaar bestaat, stevent het in 2023 nu al af op een omzet richting de 10 miljoen euro. De producten zijn inmiddels te vinden in de schappen van PLUS, Spar, Coop, Jan Linders, Boon, Versunie en bij flitsbezorger Getir. De missie van Mama’s Maaltijden is om binnen 2 jaar marktleider te worden met de merken Mama’s Maaltijden en XXL Fitmeals.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast het nastreven van zakelijk succes, heeft Mama's Maaltijden ook een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf is verbonden aan de stichting "Iedereen verdient een Mama". De stichting heeft als doel pleegkinderen de liefde, warmte en het zelfvertrouwen te geven die ze verdienen. Serdar is zelf een pleegkind geweest en weet als geen ander hoe je hier het verschil in kan maken. Naast Serdar zijn mede-oprichters Henk en Rick, evenals Harry Brouwer, voormalig CEO van Unilever Food Solutions Worldwide, betrokken bij de stichting.

De investering van Shoe Investments zal niet alleen helpen bij de groei van Mama's Maaltijden, maar zal ook een positieve impact hebben op de stichting "Iedereen verdient een Mama" en haar inspanningen om het leven van pleegkinderen te verbeteren. Het succes van Mama's Maaltijden is niet alleen gebaseerd op het bieden van hoogwaardige producten, maar ook op een sterke verbinding met haar gemeenschap en het streven naar een betere wereld.