Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

Door Johanne Levinsky
2 min
 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

Het gaat om de zevende aanvraagperiode van de NOW-regeling (NOW 5) van november tot en met december 2021 en de achtste aanvraagperiode die van januari tot en met maart 2022 was. Hoewel er in deze laatste rondes minder beroep werd gedaan op NOW, kregen 17.200 werkgevers in de horeca en catering een voorschot. Ruim 11.000 van hen hebben een aanvraag ingediend, maar bij meer dan 6.000 is dat uitgebleven. Zij hebben nog tot 2 juni de tijd om de definitieve berekening hiervoor aan te vragen, door hun definitieve omzetverlies door te geven of uitstel aan te vragen voor hun accountantsverklaring. Dat is belangrijk om eventuele terugvorderingen te voorkomen.

Voorschot terugvorderen

 “Als wij geen informatie van werkgevers krijgen, dan kunnen wij niet vaststellen op welk bedrag zij uiteindelijk recht hebben en moeten wij het verstrekte voorschot terugvorderen. Ook van werkgevers die eigenlijk wel recht op NOW zouden hebben. Dat willen we natuurlijk voorkomen’, aldus projectmanager NOW Randy Eichhorn bij UWV.