Onderzoek: Zuid-Hollanders meest lui in de keuken

Door Nationale Horecagids
2 min
Inwoners van Zuid-Holland zijn kampioen eten bestellen. Het is de provincie waar mensen het minst vaak koken. Dat blijkt uit een onderzoek van couponplatform TrustDeals, die keken naar het bestelgedrag van Nederlanders in de verschillende provincies. Dat meldt Out of Home Shops.

Na Zuid-Holland volgen de provincies Noord-Holland en Flevoland. In de provincies Zeeland en Drenthe koken mensen in verhouding het meest, daar ligt het bestelgemiddelde volgens TrustDeals het laagst.

Ook blijkt dat we in het land houden van vastigheid. Zo is er dagelijks een piek van het aantal bestellingen te zien rond 17.00 uur. Op de uitgaansdagen donderdag tot en met zondag is ook een piek van bestellingen te zien tussen 01.00 en 02.00 uur ’s nachts.

Favoriete gerechten

De meeste mensen bestellen pizza. Alleen in Zuid-Holland en Limburg is de meest bestelde maaltijd sushi. Landelijk staat die op nummer twee, gevolgd door de poké bowl. Alleen in Drenthe wordt vaker Chinees besteld dat poké bowls.

Maaltijdboxen

Ook onderzocht TrustDeals de steeds populairder wordende maaltijdboxen. Noord-Holland spant de kroon van meeste bestelde maaltijdboxen, gevolgd door Groningen en Utrecht. Zeelanders en Friesen bepalen het vaakst zelf wat zij gaan eten.

Door: Nationale Horecagids