Top chefs bereiden feestmaal aan boord van Costa Cruises

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

AMSTERDAM - Costa Cruises, de nummer 1 cruisemaatschappij in Europa, biedt twee exclusieve menu's aan voor de kerstdagen en Oudejaarsavond, speciaal voor de echte fijnproevers.

De menu's zijn speciaal samengesteld door een eenmalige samenwerking tussen Carlo Cracco, in het bezit van twee Michelin sterren en Benedetta Parodi, een van de meest populaire TV chef-koks van Italië.

De menu's die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking zijn niet alleen gemaakt voor degenen die een cruise gaan maken met Costa, maar ook voor iedereen die cruisend over het internet gaat. Zij kunnen de menu's namelijk zelf thuis uitproberen.

Carlo Cracco en Benedetta Parodi zijn voor deze ‘kerstmissie' gekozen door Costa Cruises omdat zij twee ontzettend populaire persoonlijkheden zijn in Italië en allebei de gave hebben om de culinaire Italiaanse cultuur in hun gerechten in ere te laten. Dit doen zij door eerlijke ingrediënten te combineren met de traditionele Italiaanse manier van koken.

De Kerst- en Oudejaarsdiners staan onder toezicht van Costa Cruises uitvoerende chef-kok genaamd Stefano Fontanesi. Hij is verantwoordelijk voor het nastreven van de kwaliteitsnormen wat betreft de onderscheidende keuken die de schepen van Costa Cruises bieden.

Het menu wordt vergezeld door een selectie van heerlijke wijnen van wijnhuis Aneri. Zij zijn in de loop der jaren een grote partner geworden van Costa Cruises en staan voor hoge kwaliteit. Voor de Kerst- en Oudejaarsdiners worden de Leda Bianco doc 2009 Aneri, de Pinot Nero doc 2008 Aneri en the Prosecco di Valdobbiadene doc ‘Aneri' Nº 1 sterk aanbevolen.

De cruises die plaatsvinden aan het eind van het jaar zijn altijd de favoriete cruises onder de passagiers. Dit jaar zullen ongeveer 70.000 gasten een kerst- en/of Nieuwjaarscruise maken.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids