Dierentuin steeds diervriendelijker

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

GRONINGEN - Dierentuinen hebben hun menukaarten aangepast in hun horeca om deze diervriendelijker te maken. Vele dierenparken hebben inmiddels biologische snacks op de kaart staan. Dat meldt de NOS.

Vorig jaar werden vele dierenparken aangesproken door stichting Wakker Dier en erop gewezen dat hun horecagelegenheden veel dieronvriendelijke producten verkochten.

"Gaiapark en Avifauna serveerden zelfs bedreigde paling. En bij Vogelpark Avifauna werd nog foie gras van mishandelde ganzen en eenden gevonden", vertelt stichting Wakker Dier.

"Het was heel raar dat een dierentuin aan de ene kant zegt goed voor dieren te zijn en diersoorten wil behouden en aan de andere kant in de horeca vooral bedreigde en mishandelde diersoorten hebben."

Gecertificeerde vis
"Ook biologisch vlees is nu op veel plekken te koop. Wat ik heel leuk vind is dat het Dolfinarium niet alleen de bezoekers gecertificeerde vis voorzet, maar ook aan hun dieren."

Stichting Wakker Dier voegt nog toe: "Vorig jaar was het nog zoeken naar positieve puntjes. We zijn nu erg blij met de genomen stappen. Er worden nog heel veel kaas en eieren gebruikt van kippen die nooit buiten komen. Hopelijk verandert dat in 2012."

© Nationale Horecagids