Cateraar Albron organiseert kookworkshops voor mensen met maagverkleining

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Een goede nazorg na een maagverkleining is essentieel. Dat beseft ook Franciscus Gasthuis & Vlietland en cateraar Albron. Zij slaan daarom de handen in een om kookworkshops te organiseren voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Zo willen zij gezond eten toegankelijker maken, meldt Out of Home Shops.

Ruim 1.000 patiënten ondergaan jaarlijks een maagverkleining in het obesitascentrum van Franciscus Gasthuis. De operatie betekent een drastische verandering in het voedingspatroon. Tijdens de workshops leren de patiënten om toegankelijke, gezonde en lekkere maaltijden te maken. Willy Theel, physician assistent MSc van Franciscus, legt uit dat ze hun oude levensstijl moeten afzweren als zij een gezonde wending eraan willen geven. Als zij dat niet doen stagneert het afvallen en kunnen ze zelfs weer aankomen.

Een maagverkleining maakt het lastiger voor het lichaam om alle voedingsstoffen op te nemen. Het is dus van belang dat alle maaltijden een hoge voedingswaarde hebben. Tijdens de workshop leert Franciscus Gasthuis de patiënten onder andere om een hartige groentemuffin te maken op basis van ei, hüttenkäse en Griekse yoghurt.

Bariatric bites

Tijdens het lunchsymposium ‘Batriatic bites’ maakte chef-kok Van Tiel namens cateraar Abron een vertaling van voedingsrichtlijnen naar gerechten voor patiënten die een maagverkleining hebben ondergaan. Theel raakte geïnspireerd door de chef. “Wat nou als we de expertise van Albron inbrengen om de nazorg voor onze bariatrische patiënten te optimaliseren? Het restaurant van Franciscus Gasthuis werd bovendien al gerund door Albron. De optelsom was snel gemaakt.”

Door: Nationale Horecagids