Beruchte 'cateraar' licht wederom bedrijven op

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Budget Catering Twente is ondernemers duizenden euro’s verschuldigd. Het bedrijf is in handen van Johan S., berucht voor oplichting. Ruim een jaar geleden dupeerde hij zeker twintig bedrijven en particulieren met zijn cateringbedrijf van toen. Hij moest negen maanden de gevangenis in, maar sinds hij vrij is, heeft hij alweer een nieuw bedrijf opgericht. En daar dupeert hij opnieuw mensen mee. Dit meldt De Stentor. 

Het cateringbedrijf van S. moet onder meer nog 6.000 euro betalen aan Operando Twente en 6.700 euro aan Autohopper. Ondertussen ligt zijn zaak van vorig jaar nog open. Volgens een politiewoordvoerder komt dat door belangrijkere zaken die tussendoor komen. Daarnaast moet het OM bij elke aangifte tegen S. bekijken of het civielrechtelijk is of een mogelijke aanklacht van het OM. Politie en justitie bekijken of de man strafrechtelijk vervolgd kan worden, “omdat duidelijk is dat S. volgens een vast patroon te werk gaat en moedwillig mensen loopt te flessen”.

Dunne scheidslijn

Inmiddels heeft hij alweer een handvol aangiftes tegen zich lopen, die in een nieuwe zaak worden gebundeld. De politie kan de man nog niet arresteren omdat toestemming van de officier van justitie vooralsnog uitblijft. Dit heeft de maken met de dunne scheidslijn tussen civielrechtelijk en strafrechtelijk en S. weet daarbinnen heel goed waar zijn grenzen liggen om niet aangehouden te worden.

Door: Nationale Horecagids