Join Program wil werken aan catering van de toekomst

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Join Program probeert zich te onderscheiden van andere cateraars. Dat willen zij doen met een gezond, duurzaam, kwalitatief en internationaal aanbod. Daarbij is dataverzameling onmisbaar geworden bij de bedrijfsvoering van Join Program, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Vermaat Groep. Dat meldt Out of Home Shops.

Om medewerkers na de coronapandemie weer terug aan het werk te krijgen op locatie, is een goede bedrijfscatering belangrijk, ziet Maurits Tofohr. Hij is de directeur en medeoprichter van Join Program. Hij stelt dat veel van hun klanten in de tech-hoek zitten. Deze bedrijven zetten volgens Tofohr in op een community met hun medewerkers. Hij geeft aan dat het belangrijk is dat de voedselvoorziening ook goed op orde is.

Behoefte

In 2019 werd Join Program in het leven geroepen om de gezonde en duurzame trends uit de horecawereld door te laten sijpelen naar de catering. Tofohr vertelt dat hij zag dat deze behoefte groeide en besloot Join Program op te richten. Daar wil hij werken aan ‘bedrijfscatering van de toekomst’. Het werpt al enige vruchten af: in 2022 is Tofohr door Food100 uitgeroepen tot een van de zes Foodhelden van het jaar boven de 35 jaar.

Plantaardig en seizoensgebonden

De catering wordt op duurzame manier verzorgd. Zo staan groenten centraal en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten. De directeur stelt dat er altijd een warme maaltijd of salade wordt aangeboden in het menu en dat de andere gerechten hier omheen worden gebouwd. De gerechten zijn niet alleen plantaardig: soms wordt ook vis of vlees in gerechten verwerkt. Daarentegen wil de cateraar zoveel mogelijk plantaardige menu’s serveren.

Afvalvermindering

De cateraar is ook erg druk bezig met verspilling en afval. Daarbij spelen technologie en data een grote rol. Zo hebben medewerkers een app waarin zij aan kunnen geven of zij op kantoor zijn, wat hun dieetvoorkeuren zijn en ook kunnen zij feedback geven op maaltijden. Op die manier doet Join Program een nauwkeurige voorspelling over het aantal maaltijden dat zij verwachten. De werknemers geven op de dag zelf aan wat zij kiezen, zodat er altijd een beeld is van het aantal maaltijden dat moet worden gemaakt. Het voedsel dat eventueel overblijft gaat naar Too Good To Go.

Door: Nationale Horecagids