Tapas en Pinchos tijdens de Spaanse Week in Rotterdamse Spaanse Polder

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Viswinkel Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam serveert tijdens de Spaanse Week in de Spaanse Polder (deze week tot en met zondag 2 april) tapas en pinchos. Hierbij krijgen zij hulp uit Spanje van topkok Alvaro Martinez, wijnexpert Juan Haro en muzikant Marc Canto. Dat meldt Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam.

Tijdens de start van de Spaanse Week afgelopen weekend was het een culinair feestje in de winkel van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg in de Rotterdamse Spaanse Polder. Topkok Alvaro Martinez reisde met zijn keukenbrigade naar Rotterdam om ‘acte de presence’ te geven om zijn Spaanse tapas en pinchos te serveren.

Jaarlijks onderhoud

Martinez: “Deze week worden in mijn restaurant in Bilbao de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden gedaan en heb ik tijd om aan het verzoek van Marcel van Breda te voldoen om te gaan koken in deze lunchcorner. Het enthousiasme van de gasten, die langskomen om mijn gerechten te proeven, is bijzonder.”

Naast Martinez is ook Juan Haro van Vinos QuiXote aanwezig bij de viswinkel. Hij laat de bezoeker de kostelijke Spaanse wijnen proeven. De wijnexpert komt uit een familie van wijnboeren, die allemaal op ambachtelijke wijze wijn produceren. Samen met nog negen boeren is er een samenwerking om deze wijnen ook in Nederland te introduceren.

Door: Nationale Horecagids