Centraal Museum Utrecht gaat samenwerken met cateraar Qeet

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het museum en evenementenlocatie heeft aangekondigd samen te gaan werken met de duurzame cateraar Qeet. Het Centraal Museum heeft een capaciteit tot 550 personen en heeft veel verschillende evenementen. Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. Dit meldt Events. 

Voor het Centraal Museum is de keuze voor Qeet vooral gemaakt vanwege het duurzame aspect van de diensten die worden geleverd. "Wij hebben al een Green Key keurmerk maar willen graag een extra groene stap zetten," aldus Merel Vens, Hoofd Commerciële Zaken. Qeet probeert de afdruk van zijn catering te verkleinen door vooral lokaal producten in te slaan, en ook vooral lokale gerechten te bereiden. Zo wordt het aantal kilometers dat voedsel aflegd voor het op het bord van de consument beland verkleint, en daarmee ook de ecologische voetafdruk. 

Qeet is ook blij met de samenwerking. Vooral de locatie van het Centraal Museum speelt daarbij een rol. "In hun schitterende tuin wordt je omarmt door kunst, cultuur en historie. We kijken uit naar vele mooie events samen," vertelt Thijs Bakx, mede-eigenaar Qeet. 

Door: Nationale Horecagids