Flink en STIVA gaan Gedragscode voor Alcoholbezorging invoeren

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast zullen zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking is de eerste tussen de flitsbezorger en de stichting. STIVA is al op veel fronten actief rond het thema verantwoorde alcoholconsumptie. Dit meldt STIVA op haar website.

De directeur van Flink Nederland, Robin Kiesler, geeft aan dat veel mensen via flitsbezorging hun boodschappen doen. “Dat willen wij op een verantwoorde manier doen. We hebben een duidelijke werkwijze, waarvan het belangrijk is dat die ook in de praktijk wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Flink werkt ook aan verbeteringen, zoals bewustzijn onder de bezorgers, het inzetten van mystery guests om te controleren op de naleving van het controleren op leeftijd bij bezorging en verbeteringen in de app.

STIVA-directeur Peter de Wolf: “Het drinken door minderjarigen is iets wat wij absoluut niet willen. Wij zijn verheugd dat Flink nu concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. Het is van groot belang dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt geleverd.”

Door: Nationale Horecagids