De Krekerij stopt per direct met werkzaamheden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Afgelopen woensdag heeft startup De Krekerij in Den Haag aangekondigd te gaan stoppen met de werkzaamheden. Dat laat medeoprichter Sander Peltenburg. De onderneming moet de deuren sluiten omdat het de oplopende kosten niet meer kan dekken met de omzet. Dit meldt Foodclicks.

De Krekerij was een onderneming die zich specialiseerde in snacks gemaakt van krekels. Zo bracht het onder andere de ‘Pulled Hopper meat’ tweemaal op de landelijke markt, via de Lidl en een tweetal cateraars. De directeur van De Krekerij geeft daarentegen aan dat zij ook tegenspoed kenden. “We hebben twee lockdown jaren achter de rug met weinig activiteit, zijn uit de schappen gehaald bij bio/online retailers en hebben moeten vaststellen da werken in een startup voor sommigen te veel vergde.”

Deze tegenslagen zijn volgens de toelichting de druppel geweest die de emmer deed overlopen. De kosten stegen steeds verder, met onder andere een stijging van de energierekening met 300 procent. Daarnaast was het lastig voor de startup om investeringskapitaal te krijgen. Zo zijn zij uiteindelijk tot het besluit gekomen dat ze niet in deze huidige vorm verder kunnen gaan.

Door: Nationale Horecagids