Wijnhuis Neleman gaat samenwerking aan met wijnhandel LFE

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De biologische wijnmaker Neleman gaat een strategische fusie aan met wijnhuis LFE. Op deze manier wordt de bedrijfskolom verkleind. LFE gaat de verkoop van de Neleman-wijnen op zich nemen en neemt hiermee de B2B-kanalen op zich om het marktaandeel van biologische wijnen te vergroten. Dit meldt Out of Home Shops.

Neleman heeft een wijnhuis in Spanje waar het eigen wijngaarden en een bottelfabriek heeft staan. De oprichter van het wijnhuis, Derrick Neleman, geeft aan dat de missie van het bedrijf steeds belangrijker wordt. “Met pesticiden en herbiciden in de wijngaarden gaan we het niet redden op deze planeet.” Hij stelt dat zij hebben bewezen dat dit onnodige middelen zijn. Zij verbouwen al jaren lang druiven zonder pesticiden te gebruiken. Neleman stelt dat zij samenwerken met de natuur en ervoor zorgen dat de bodem en biodiversiteit in de wijngaarden goed wordt gewaarborgd.

De algemeen directeur van LFE, Marcel Kerkmeerster, geeft aan dat hij trots is dat Neleman voor LFE heeft gekozen. Hij denkt dat ze met hun marktpositie Neleman nieuwe groei kunnen verzorgen en dat zij daarmee de missie van het bedrijf vervullen. Daarom hebben zij het aanbod van Neleman aangenomen. Kerkmeester voegt daaraan toe dat het ook voor LFE een gunstige keuze is. “Daarnaast is het toevoegen van deze prachtige biologische wijnen een grote stap in het verder vervullen van één van de pilaren om ons MVO-beleid, namelijk het verduurzamen van het consumptiemoment.”

LFE heeft de Neleman wijnen al overgenomen voor de distributie naar supermarkten. Andere kanalen zoals de horeca en de vakhandel volgen op 1 april.

Door: Nationale Horecagids