Hogeschool Saxion op zoek naar cateraar

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Aankomende augustus loopt het contract met de huidige cateraar van Hogeschool Saxion in Enschede af. Daarom is de hogeschool op zoek naar een nieuwe cateraar voor de studentenkantines. Om een geschikte kandidaat te vinden heeft het opleidingsinstituut een wenslijst opgesteld. Deze is opgesteld door The Food Office uit Baarn. Dit meldt Out of Home Shops.

De academie uit Enschede zoekt een cateraar voor een aantal locaties van de school. Het gaat om kantines met restaurants waar studenten en medewerkers gebruik van maken. Momenteel heeft Saxion een contract lopen met cateraar Appèl, maar deze loopt op 23 augustus af. De eigenaar van The Food Office, Pieter van de Graaf, geeft aan dat de school te maken heeft met Europese aanbestedingswetgeving en daarom niet zelf op zoek gaat naar een nieuwe cateraar. Die moet gevonden worden via een aanbestedingstraject. The Food Office is een bedrijf dat bedrijven en instanties waar voeding en drinken een tweede prioriteit hebben in de organisatie ondersteunt.

Exploitatie

In Saxion worden zowel de AH to go-vestigingen als de kantines en restaurants beheerd door cateraar Appèl. Het gaat om de locaties in Enschede en Deventer. Het contract tussen de beide partijen loopt over een aantal maanden af. Dat betreft het cateringcontract. Het franchisecontract dat zij hebben gesloten loopt tot het einde van het jaar. Naast het bekijken van nieuwe cateraars wordt ook een contractevaluatie gedaan om de mogelijkheid voor een contractverlenging met Appèl te bepalen. Het is de bedoeling dat de to go-winkels onder het beheer blijven van de cateraar. Op welke manier en met welke formule is nog niet duidelijk. Daarnaar is The Food Office onderzoek aan het doen.

Duurzaamheid

De terugkerende thema’s in het voedselaanbod van de onderwijsinstelling zijn duurzaamheid en vitaliteit. Van de Graaf geeft aan dat scholen steeds vaker de verantwoordelijkheid nemen om hun studenten een gezond en divers voedselaanbod te verschaffen. “Dat doe je niet door ze vol te stoppen met chocoladerepen en frikandellen”, zegt Van de Graaf. Daarnaast geeft hij aan dat er ook vanuit de studenten een grotere vraag is naar gezonde voeding. “Maar nog niet bij iedereen.” Daarom wil de eigenaar van The Food Office dat de cateraar niet alleen rekening houdt met de wensen van de consumenten, maar ook met de verschillende geloofsovertuigingen, allergieën en diëten. Van de Graaf zegt dat er een grote diversiteit is onder de studenten van Saxion. Die moet de cateraar tegemoet komen volgens hem.

Door: Nationale Horecagids