Ramzy Group opent healthy fastfoodpoints op stations

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Op de Amsterdamse metrostations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan is het binnenkort mogelijk voor reizigers om gezonde maaltijden bij healthy fastfoodpoint op te halen en mee te nemen. Ramez Ramzy is de initiatiefnemer van het concept. Hij is een horeca- en vastgoedondernemer met Amsterdamse roots. Dit meldt Foodclicks.

Met dit nieuwe horecaconcept wil Ramzy samen met de gemeente Amsterdam de reizigers een gezonder voedselaanbod bieden. Het concept zal met een pilot getest worden. Als deze pilot succesvol blijkt te zijn, zullen er meer healthy fastfoodpoints op andere stations in Amsterdam geopend worden.

Metrostations zijn goede locaties om mensen aan te sporen gezonder te eten. Het zijn drukke locaties waar veel mensen komen. De fastfoodpoints kunnen zowel bemand als onbemand zijn. Daarom wordt tijdens de pilot het healthy fastfoodpoint op het Weesperplein een bemande locatie en is de locatie op de Burgemeester de Vlugtlaan een onbemande vending machine.

Centralisatie van productie

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de strategie van de Ramzy Group. Daarom werken zij op dit moment aan de centralisering van de productie. Dit moet worden gedaan in de skylounge van het Ruby-Emma hotel. Daar kunnen leveranciers hun producten afleveren. Omdat het gevestigd is buiten de binnenstad, hoeven de grote vrachtwagens niet door het centrum te rijden. Om de bereide producten bij de 30 vondernemingen van Ramez te krijgen worden elektrische wagentjes ingezet. Daarmee wordt het milieu gespaard en veroorzaakt het minder overlast in de Amsterdamse binnenstad.

Oplossing personeelstekort

Het gebruik van een centrale keuken kent meer voordelen dat alleen de bovenstaande. Het is een goede oplossing voor het personeelstekort dat heerst in de horeca. Doordat de producten op één plek bereid worden, is een stuk minder personeel nodig. Daarnaast ervaren die volgens Lucas Barsoum, medeaandeelhouder van de healthy fastfoodpoints, minder werkdruk.

Door: Nationale Horecagids