Negen nieuwe gebieden kunnen nu boodschappen bij Flink bestellen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De maaltijdbezorgservice Flink breidt uit. De bewoners van Badhoevedorp, Bemelen, Bloemendaal, Delfgauw, Heemstede, Hoogeind, Oegstgeest, Zoeterwoude en Zwijndrecht kunnen nu hun boodschappen laten bezorgen door de bezorgservice. Daarnaast vergroot het bedrijf de actieradius in een aantal grote steden: onder andere in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam wordt het bezorggebied groter. Daarmee stijgt het bereik van Flink met meer dan een miljoen mogelijke klanten. Dit meldt Foodclicks.

Flink verklaart de uitbreiding met een toenemende vraag in deze gebieden naar hun service. Met deze nieuwe bezorggebieden bezorgt Flink nu in 45 Nederlandse steden boodschappen. Zo is het bedrijf, naar eigen zeggen, de grootste boodschappenbezorger van Nederland. Twee derde van de klanten bij snelle boodschappenbezorgservices zouden dit bij Flink doen. Ze geven aan dat niet alleen het aantal klanten groeit, maar ook melden zij een verhoging van het gemiddelde bestelbedrag. Deze is verdubbeld. Flink verwacht dat deze groei doorzet en denkt dat het bedrijf in 2024 volledig winstgevend is in Nederland.

Voorspelbare tijd belangrijker dan snelheid

Een aspect van de bezorging waarvan Flink heeft geleerd is de bezorgtijd. Klanten stellen het op prijs als boodschappen binnen een voorspelbare tijd worden geleverd. De directeur van Flink Benelux, Robin Kiesler, zegt dat zij dit belangrijker vinden dan een snelle service: “Als je boodschappen laat bezorgen, wil je vooral weten waar je aan toe bent en dat het op de aangegeven tijd gebeurt. Soms is dat na een kwartier, soms na drie kwartier of langer, maar het weet het altijd vooraf.”

Door: Nationale Horecagids