Dommelsche Bierbrouwerij van AB InBev stapt over op elektrisch transport

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AB InBev is bezig met het verduurzamen van het transport. Daarom gaat nu ook het bier van Dommelsche Bierbrouwerij met de elektrische vrachtwagen naar het distributiecentrum. Daar is recent een Volvo FM Electric trekker bezorgd. Deze is volledig elektrisch en wordt gebruikt voor het vervoer tussen de brouwerij en het distributiecentrum in Eersel. Dit meldt AB InBev. 

Op dit moment levert Dommelsch haar bier al met behulp van elektrisch vervoer aan de horeca. De nieuwe elektrische vrachtwagen hoort bij het beleid van AB InBev omtrent verduurzaming. In 2028 wil AB InBev dat de brouwerijen klimaatneutraal zijn. in 2040 willen zij dat de hele bedrijfskolom ‘Net Zero’ is.

Zwaar vrachttransport mogelijk

“We rijden momenteel al met drie elektrische wagen om de horeca te beleveren”, zegt de directeur van brouwerij Dommelsche Bierbrouwerij Steven Peleman. “We willen binnen afzienbare tijd 30% van de kelderbiervloot omzetten naar elektrische trucks. Het is daarom fantastisch dat met de Volvo FM Electrics er meer mogelijkheden komen voor zwaar vrachttransport.” Verder noemt hij het een ‘belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-voetprint’.

Door: Nationale Horecagids