CEO Henri Froeling stopt bij Vital Food Group

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Per 1 maart vertrekt Henri Froeling als werknemer en aandeelhouder bij Vital Food Group. Dit laat de organisatie weten in een persbericht. Tot zijn vertrek zal Froeling de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen. Voor deze functie moet een opvolger worden ingewerkt. Daarnaast zal Froeling op interim basis actief blijven bij Bakerstreet, onderdeel van de Vital Food Group. Froeling verlaat het bedrijf omdat hij samen met de betrokken partijen niet tot een passende rolverdeling kon komen. Het vertrek is in goed overleg geweest. Dit meldt de Levenmiddelenkrant.

In 2019 kwam Froeling in dienst bij Vital Food Group. Daar had hij de missie om van VFG het beste, leukste en meest winstgevende bedrijf op het gebied van lunch, ontbijt en koffie te worden. Froeling geeft aan dat hij het jammer vindt dat hij deze missie niet kan afmaken. Hij stelt dat zijn vertrek geen invloed heeft op deze ambitie van het concern.

De directie van Vital Food Group zal per april bestaan uit de Algemeen Directeur Siad Awwad en Financieel Directeur Ruurd Ran Siderius. Awwad zegt het te betreuren dan Froeling vertrekt. Ook  zegt hij in het persbericht enorm dankbaar te zijn dat Froeling, tot er een opvolger is gevonden, werkzaam blijft in de functie. Awwad bedankt Froeling voor zijn ‘gepassioneerde inzet’. “Onderzijn bezielende leiding is Bakerstreet uitgegroeid tot één van de grootste foodservice-specialisten in Nederland. Daarnaast heeft hij met de Vital Food Group een toppositie in de markt voor ontbijt, lunch koffie en tussendoortjes kunnen veroveren”, zegt de Algemeen Directeur.

Door: Nationale Horecagids