Hogeschool van Amsterdam start met subsidiëren vegetarisch eten

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De Hogeschool van Amsterdam subsidieert het eten van plantaardige producten. Voor 3,50 kun je een vegetarische of vegan maaltijd krijgen, in plaats van de 6 euro die het normaal gesproken kost. De actie op de Amstelcampus loopt tot maart volgend jaar. Dit meldt Foodclicks.

Het aanbod van vegetarisch en veganistisch eten is al langer aanwezig op de Hogeschool van Amsterdam. De school wil dit echter meer stimuleren. Daarnaast laat Bert Zwiep, hoofd facilitair bij de hogeschool, weten dat ze ook merken dat meer studenten in de financiële problemen zitten. Door deze actie snijdt het mes dus aan twee kanten.

CIRFOOD

De actie loopt op twee locaties op de campus. Studenten kunnen voor hun goedkopere maaltijd naar de Streetfood Company in het Jakoba Mulderhuis of naar de kantine in het Wibauthuis. CIRFOOD regelt de catering voor de maaltijden. Deze worden nu aangeboden tegen een lager gesubsidieerd tarief.

Kosten onbekend

Wat de actie voor de hogeschool gaat kosten, is nog niet bekend. Bijna de helft van de maaltijd wordt vergoed. Daarnaast is al een groot deel van het aanbod vegetarisch of vegan. Momenteel koopt ongeveer de helft van de studenten al maaltijden zonder vlees. Vlees wordt nog wel verkocht in de hogeschool, omdat de school wil dat de studenten vrijheid in hun keuzes houden. Ook zegt de Hogeschool van Amsterdam niet te willen dat studenten voor vlees naar de supermarkt gaan.

Door: Nationale Horecagids