Vitam nieuwe horecadienstverlener Martini Ziekenhuis

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Per 1 januari volgend jaar gaat cateraar Vitam de horecadienstverlening van het Martini Ziekenhuis verzorgen. Het gaat over diverse horeca- en retailoutlets voor medewerkers en bezoekers. Dit meldt Foodclicks.

Het Martini Ziekenhuis is een zogenoemd voorhoedeziekenhuis op het gebied van gezonde voeding en duurzaamheid. De visie van het ziekenhuis en Vitam komen overeen en daarom is het partnerschap besloten.

Met hulp van The Food Office uit Baarn is een aanbestedingstraject gestart. Hiermee was het doel om een partner te vinden die eenzelfde visie heeft over de horeca in het ziekenhuis. Voor Vitam was dit de perfecte kans om hun ambities op dit terrein te delen met de opdrachtgever.

Een voorhoedeziekenhuis streeft naar een bevordering van de gezondheid van zowel de patiënten als de medewerkers. Daar hoort natuurlijk ook gezonde voeding bij. Samen met de horecadienstverlener wil het ziekenhuis daar invulling aan geven en wil Vitam hierin zo veel mogelijk vrijheid geven. De verwachting van het ziekenhuis is dat Vitam zijn expertrol zo optimaal mogelijk invult.

Gezonde opties

Het Martini Ziekenhuis heeft drie uitgangspunten als het gaat om de verschaffing van voeding: gezond, aantrekkelijk en duurzaam. Daarbij is het van belang dat de richtlijnen van de Schijf van Vijf worden gehanteerd. De focus wordt gelegd op minder suiker, een gevarieerd aanbod en meer plantaardige producten. Hiermee wil het ziekenhuis mensen verleiden tot het maken van gezonde voedingsopties. Ze hebben al een goede basis met hun voormalige partnerschap met Smaakt Beter.

Terug naar de oorsprong van eten

Het concept waar Vitam mee van start gaat heet ‘terug naar de oorsprong van eten en drinken’. Verse en lokale ingrediënten van het seizoen, meer plantaardig eten, minder verspilling en aandacht voor een circulaire werkwijze. De voorbereidingen zijn momenteel volop van start.

Door: Nationale Horecagids