Nieuwe locatie Horeca Academie Amsterdam bij Kitchen Republic

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De Horeca Academie ziet de laatste tijd een sterke stijging in het aantal Engelstalige kokstudenten. De reden waarom de Amsterdamse Academie op zoek was naar een nieuwe locatie. Deze hebben zij kunnen vinden. Vanaf 1 januari 2023 trekt de Horeca Academie in bij de Kitchen Republic. Dit meldt Foodclicks. 

Kitchen Republic is de eerste food business incubator van Europa. Het is een co-werkomgeving voor ondernemers in de culinaire sector. Zo heb je hier een evenementruimte voor vergaderingen, feesten en pop-ups, maar ook heeft het gebouw in Amsterdam-West een productiekeuken van 900m2 die wordt gebruikt door meerdere startende en innovatieve food producenten.

Kitchen Republic is een community

Volgens de directeur van de Horeca Academie, Antoine Defesche, is het “gaaf om de koksopleidingen te vestigen op een plek waar er zoveel nieuws gecreeerd wordt. Kitchen Republic is niet alleen een keuken. Het is een community waar je bij wilt horen”, vertelt hij aan Foodclicks.

Verbreden

Door de samenwerking met Kitchen Republic kan de Horeca Academie verder groeien. Er is weer ruimte om na te denken over innovatie in het koksonderwijs. Bart-Jan Velthuizen, oprichter van Kitchen Republic, zegt: “Kitchen Republic is altijd op zoek naar het verbreden en versterken van haar eigen netwerk om ondernemerschap en creativiteit aan te jagen. De Horeca Academie is daarin met hun koksopleiding een unieke en waardevolle toevoeging”.

Door: Nationale Horecagids