FC Utrecht verlaagt cateringprijzen weer onder druk van supporters

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De prijzen van de catering in stadion de Galgenwaard in Utrecht zijn sinds de opening van het voetbalseizoen verhoogd. Dit tot groot ongenoegen van de fans. De supportersvereniging dreigde zelfs met een boycot. Inmiddels zijn de cateringprijzen verlaagd en is er een vernieuwd aanbod. Samen met publiekscateraar Number 1 Catering neemt FC Utrecht de hogere kostprijzen op zich. Dit meldt Out-of-Home Shops. 

FC Utrecht ontving meerdere malen klachten van de supportersvereniging, maar deed daar eerst niets mee. Toen fans begonnen te dreigen met een algeheel boycot, besloot FC Utrecht het assortiment weer aan te passen.

Stijging inhalen

Financieel & operationeel directeur Edo Keuning van FC Utrecht snapt waar de onvrede vandaan komt. Vorig jaar waren de prijzen al gestegen, maar werd dit niet doorgevoerd in de cateringprijzen. “Dat betekent dat je dit seizoen een stijging moet inhalen die je vorig seizoen niet hebt doorgevoerd. Uiteindelijk zie ik ook dat de reactie van supporters is dat de prijzen te snel zijn opgelopen.” Samen met de cateraar is daarom besloten, in het belang van de verbinding met de supporters, een lagere marge te accepteren.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky