Manager van KLM Catering Services terecht op staande voet ontslagen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Een 61-jarige manager van KLM Catering Services die daar al sinds 1997 werkte, is terecht op staande voet ontslagen. Hij zat aan de borsten van de receptioniste van het bedrijf en zei tegen haar te willen “Knabbelen en Babbelen”. Dit meldt Business Insider. 

De man verdiende als manager 13.403,69 euro per maand en vond zijn ontslag op staande voet niet terecht. Daarom stapte hij naar de rechter. Die noemt het ontslag echter wel terecht.

Knabbel en Babbel

Er zijn opnamen gemaakt van het gesprek dat plaatsvond in 2020, ten tijde van een reorganisatie. Volgens de manager moesten zestien van de 22 personeelseden op de afdeling vertrekken. De receptioniste zegt sowieso te gaan solliciteren. Daarna zegt de huismeester, die samen met de manager en receptioniste hierover praat, dat ze lekker is. Vervolgens noemt de manager de borsten van de vrouw Knabbel en Babbel en hij wil ze aanraken. Zij zegt dat hij moet gaan en dat ze niet wil vanwege de aanwezigheid van de huismeester.  Toch laat ze zich overhalen en laat ze haar borsten zien, die door de manager worden aangeraakt. Ze doet dit omdat de manager een verband lijkt te maken tussen de reorganisatie en het tonen van haar borsten.

Ernstig verwijtbaar gehandeld

De opname van de huismeester komt pas een jaar erna bij een vertrouwenspersoon van KLM Catering Services terecht. Volgens de manager liet de vrouw op vrijwillige basis haar borsten zien en was er geen sprake van dwang. KLM Catering Services vond echter dat de manager per direct weg moest. Het bedrijf vindt dat hij een medewerkster die onder hem in hiërarchie stond, dwong tot bepaalde handelingen. Dit gebeurde immers omdat ze niet ontslagen wilde worden. De manager wekte namelijk de suggestie dat als hij haar mocht betasten, ze mocht blijven. Daarom heeft hij ernstig verwijtbaar gehandeld. Hij krijgt dan ook geen transitievergoeding en de kosten voor het proces zijn ook voor hem. Hiervoor moet hij 747 euro uit eigen zak betalen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky