Er worden niet-dierlijke eiwitbronnen geproduceerd in Zeeland

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Begin oktober begint voedseltechnologiebedrijf Enough met het produceren van niet-dierlijke eiwitten in een fabriek in het Zeeuwse Sad van Gent. Het wordt een van de grootste productielocaties voor duurzame eiwitbronnen ter wereld. De horeca kan niet-dierlijke eiwitten ook gebruiken. Dit meldt Outofhome Shops.

De bouw van de fabriek heeft een jaar geduurd. Het is 15.000 vierkante meter groot en zal in eerste instantie beginnen met de productie van 10.000 ton eiwitten. De bedoeling is dat het zal groeien tot 60.000 ton in 2027.

Grondstoffen uit naastgelegen fabriek

De grondstoffen komen van de fabriek van Cargill, een product van voedselingrediƫnten. Deze fabriek ligt naar de fabriek van Enough. Hierdoor is er sprake van een efficiƫnte aanvoer en worden de zero-waste voordelen ondersteund.

Duurzame eiwitbronnen

Jim Laird, ceo van Enough, geeft aan dat het doel van het bedrijf is om duurzame, niet-dierlijke eiwitbronnen te laten groeien in overeenstemming met de behoeften vanuit de markt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer