Klanten van Picnic in Alphen doen mee aan proef hergebruik glas

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat de kwaliteit afneemt. Om deze reden gaat Picnic in Alphen aan de Rijn beginnen met het inzamelen van glazen verpakkingen zodat het hergebruikt kan worden. Dit meldt De Ondernemer.

Jaarlijks wordt er in Nederland gemiddeld 27 kilo glas weggegooid. In de glasbak worden de verpakkingen kapot gegooid en vervolgens wordt het omgesmolten tot een nieuw product. Picnic-medeoprichter Michiel Muller vindt dat erg efficiënt en erg vervuilend. Dat moet anders.

Handen ineen geslagen

Daarom heeft de online supermarkt de handen ineen geslagen met het bedrijf PAKT. Samen worden de glazen flessen en potten nu ingezameld, gesorteerd en schoongemaakt, zodat het glas een ‘oneindig leven’ krijgt. Op deze manier kan er zo’n drie miljoen kilo glas worden hergebruikt - alleen al in Alphen - zonder dat er iets verloren gaat. De verwachting is dat Picnic de komende bijna drie maanden tienduizenden glazen verpakkingen kan inzamelen.

Niet meer naar glasbak

Klanten hoeven niet meer naar de glasbak toe, maar kunnen de glazen verpakkingen weer meegeven aan hun Picnic-leverancier. Diegene heeft speciale kratten bij zich. PAKT gaat vervolgens de verpakkingen ophalen bij de hub van Picnic in Alphen.

Het gaat eerst nog om een proef van tien werken in Alphen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer