Man zonder Dutch GP-kaartje solliciteert bij catering en ziet Verstappen winnen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Een 28-jarige Groninger die geen kaartje wist te bemachtigen voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort, solliciteerde bij de catering van het evenement en werd aangenomen. Met een rugtas vol met bier, kreeg hij zo toegang tot het hele terrein en kon hij Max Verstappen de wedstrijd zien winnen. Dit meldt RTV Noord. 

Hoewel in de vacature stond dat ze cateringmensen zochten voor het hele weekend, kon de 28-jarige zich alsnog naar binnen praten met alleen werken op zondag. Hij kwam op zondagochtend om 8 uur aan op de camping, waar hij zich moest melden. Samen met de andere medewerkers ging hij met een pendelbus naar het circuit. Sommige medewerkers mochten biertassen over het terrein dragen en daar werd hij een van. “Want dan zou ik de hele dag vrij over het circuit kunne bewegen. Ik stond eerst op andere werkzaamheden, maar gelukkig vonden ze het goed. Ze wisten natuurlijk niet wat mijn plan was.”

800 euro

Dankzij het Heineken-shirt dat hij aan had, had hij vrije toegang over het hele terrein en hoefde hij niet op zijn aangewezen Scheivlak te blijven. Zijn biertas was al snel leeg en hij kon de start van de race zien op een plek waar mensen normaal ongeveer 800 euro voor betalen. Uiteindelijk heeft hij ook zijn cateringwerkzaamheden vervuld door de biertas weer te laten vullen en biertjes te verkopen. Maar hij heeft zelf ook zo’n twaalf biertjes gehad.

De Groninger heeft uiteindelijk betaald gekregen om Formule 1 te bekijken op een plek waar hij normaal nooit mocht komen. Volgens hem de beste ervaring ooit met Formule 1.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky