Boodschappenbezorger Picnic ziet prijzen voeding ook enorm fluctueren

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Picnic, boodschappenbezorger, ziet de prijzen van voeding enorm fluctueren. De consument moet steeds meer betalen voor hetzelfde product. Dit meldt NOS. 

Door de jaren heen was er een stabiele situatie en werden er jaarprijzen met leveranciers afgesproken. Vanwege de huidige problematiek door de invasie van Rusland in Oekraïne durven leveranciers dit niet meer te doen. Zij willen alleen nog kortlopende contracten aanbieden. Vanwege alle onzekerheden moet de klant letterlijk de prijs betalen: een hoge prijs.

Prijs zo laag mogelijk houden

Michiel Muller, directeur van Picnic, geeft aan dat zij hun leveranciers niet zomaar een hogere prijs betalen. Het bedrijf wil wel weten waar deze vandaan komt, aangezien zij de prijs voor de klanten zo laag mogelijk willen houden. 

Uit assortiment halen

Om dit te kunnen blijven doen, kiest Picnic er soms zelfs voor om een product uit het assortiment te halen. Met name als zij niet weten waar de verhoging vandaan komt. Voor een liter A-merk cola betaal je in Duitsland bijvoorbeeld 1,19 euro. In Nederland is dit 1,85 euro. Picnic wil eerst weten waar dit verschil vandaan komt, voordat zij hierin meegaan.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer