Verbod opening nieuwe vestigingen flitsbezorgers in woon- en winkelgebieden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Den Haag mogen er geen nieuwe vestigingen van flitsbezorgers worden geplaatst in woon- en winkelgebieden. De bedoeling is dat er wordt uitgeweken naar bedrijventerreinen en buitengebieden. Dit meldt Twinkle Magazine.

Volgens De Telegraaf maakt het stadsbestuur van Den Haag dit binnenkort bekend. Als dit wordt ingevoerd, dan is het de eerste stad in Nederland die met zo’n beleid komt. Amsterdam zet ook al flinke stappen om overlast van flitsbezorgers tegen te gaan.

Meer grip

Wethouder Anne Mulder van Stadsontwikkeling heeft erkent dat de flitsbezorgers de burgers voorzien in een behoefte. Toch hoopt de gemeente meer grip te krijgen op de locaties van toekomstige vestigingen door de vijftig bestemmingsplannen aan te passen.

Straatbeeld

De zogenoemde dark stores van de flitsbezorgingsdiensten vallen volgens de gemeente Den Haag niet in het straatbeeld dat de gemeente wil uitstralen. De bedoeling is dat de winkelgebieden behouden worden voor aantrekkelijke etalages die uitnodigen om naar binnen te gaan, aldus de gemeente.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer