Aandeelhouder moederbedrijf Thuisbezorgd ontevreden over leiding

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Cat Rock Capital, een van de grotere aandeelhouders van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (JET), roept aandeelhouders van het bedrijf in een open brief op tegen de benoeming van de nieuwe raad van toezicht te stemmen. Daarnaast zou het bedrijf een nieuwe financieel directeur moeten aanstellen. Cat Rock is al langer ontevreden met de leiding van het bedrijf vanwege de aankoop van de Amerikaanse dochteronderneming Grubhub.

Volgens Cat Rock Capital, dat bijna 7 procent van de aandelen in het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft, is er een "compleet verlies van vertrouwen" in het management van het bedrijf. Volgens de aandeelhouder is de waarde van het bedrijf fors achteruit gegaan na de aankoop van Grubhub, die vorig jaar werd afgerond.

Andere raad nodig

Het bestuur van het bedrijf heeft aandeelhouders "misleidende financiƫle vooruitzichten" geboden, vindt Cat Rock. De aandeelhouder vindt dat Just Eat Takeaway juist een hele andere raad van toezicht en financieel directeur nodig heeft "om de grote potentie te ontsluiten".

Geplande vergadering

De komende aandeelhoudersvergadering staat gepland op 4 mei. Dan zal er ook beslist worden over de eventuele verkoop van Grubhub. Daarover heeft Just Eat Takeaway adviseurs ingeschakeld, maar het is nog allerminst zeker of de verkenning tot een deal zal leiden. Afsplitsing of verkoop kan de beurswaarde omhoog krijgen.

Door: Nationale Horecagids