Dunnere broccolistronken moeten zorgen voor minder voedselverspilling

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Zo’n 30 tot 40 procent groente wordt er wereldwijd verspild. Syngenta, een zaadveredelingsbedrijf probeert door het combineren van verschillende soorten groente een ras te kweken die beter aansluit op de behoefte van de consument. Daarmee hopen ze voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je binnenkort bijvoorbeeld een broccoli met dunne stronken in de supermarkt tegenkomen. Dit meldt de NOS.

Veel mensen snijden de dikke stronk van de broccoli af, terwijl dat deel prima gegeten kan worden. Daarnaast zit het ook nog eens boordevol vitamines. Door een broccoli te kweken met een dunne steel, welke makkelijker te snijden is, hoopt Syngenta dat deze ook vaker wordt opgegeten. 

Kleine bloemkooltjes

Naast de broccolistronken belanden er ook veel bloemkolen in de vuilnisbak. Soms gedeeltelijk, omdat mensen zo’n grote broccoli niet in hun eentje op kunnen. Maar ook, omdat deze een gele kleur heeft en er dan wordt gedacht dat deze niet meer goed is. Dit is echter een fabel. Om beide problemen op te lossen heeft Syngenta een bloemkool ontwikkeld die wit blijft en zijn er kleinere bloemkooltjes geweekt. 
 
Deze groente innovaties zijn vanaf vandaag tot en met 1 oktober te bekijken bij het Field of Innovation in Noord-Holland. Dit is een evenement voor groentetelers uit de hele wereld.
 
Door: Nationale Horecagids