TV-kok Pierre Wind ontvangt al honderden telefoontjes op 'coronakooklijn'

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Tv-kok en culinair connaisseur Pierre Wind heeft de eerste dag via zijn 'coronakooklijn' al contact gehad met honderden Nederlanders. Dat laat hij zaterdag desgevraagd weten aan BuzzE. Het Haagse icoon opende vrijdag een telefoonlijn waarop hij iedereen met vragen over koken en gezond eten in coronatijd te woord wil staan. De ‘coronakooklijn’ van Wind is te bereiken op 06-14713488.

"Ik heb letterlijk de hele dag aan de telefoon en op de app gezeten", lacht Wind. "Ik heb rooie oortjes en het duizelt mij. Als ik oproepen heb gemist, bel ik mensen ook echt terug." De telefoonlijn van de kok is operationeel tussen 10.00 uur en middernacht. De kok wil de lijn in de lucht houden tot 1 juni, als de horeca weer beperkt hun deuren mogen openen.

Kookvragen

"Er zitten echte kookvragen tussen, zoals wat de alternatieven voor bloem of gist zijn als dat niet meer in de winkel te krijgen is", noemt de Hagenees als voorbeeld. "Maar er belde ook een vrouw die kookadvies wilde om haar man een keer flink te verrassen in deze periode." Ook meldden zich mensen bij Wind die geen geld meer hebben om eten te kopen. "En ik heb een heel indringend gesprek gehad met een oudere man die al maanden in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam ligt. Hij is heel enthousiast over de zorg. Maar hij vroeg me wel of ik iets aan de kwaliteit van de warme maaltijden kon doen."

Gezonde voeding

Wind heeft zich de afgelopen vijftien jaar geprofileerd als ambassadeur van gezonde voeding. Hij pleit al jaren voor kooklessen voor scholieren en is regelmatig te gast in het populaire NPO-programma Zapp live. De kok heeft de afgelopen weken ook een vast item in de show, om kinderen kennis over voeding bij te brengen in deze coronatijd. Daarnaast schreef hij onlangs een boek over duurzaam koken, De ecokeuken van Wind.

De Hoftrammm

Ook zijn eigen rijdende restaurant De Hoftrammm staat al ruim twee maanden in de remise vanwege de coronalockdown. Wind bezorgt wel al een paar weken maaltijden aan huis, onder de noemer Prakkie in een bakkie.

Door: ANP