Friese slachterij Vion wordt vegafabriek

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
De Nederlandse vleesverwerker Vion bouwt zijn slachterij in Leeuwarden om tot fabriek voor vleesvervangers. Waar de Friese locatie tot voor kort nog runderen tot vleesproducten verwerkte, moeten er vanaf komend voorjaar volledig plantaardige 'schnitzels' en 'worstjes' van de band rollen.

Vion, een van de grootste vleesconcerns van Nederland, maakte al vegaproducten op kleinere schaal in het Gelderse Groenlo. Met de verplaatsing van die activiteiten naar de veel grotere Leeuwardense vestiging, begint Vion aan grootschalige productie van vleesvervangers

Vion hoopt een graantje mee te pikken van de groeiende vraag naar vleesvervangers. Daarbij heeft het bedrijf hoge verwachtingen van de toename van zogeheten flexitariërs, die vlees niet volledig hebben afgezworen maar de consumptie ervan wel willen minderen. Aanvankelijk produceert het bedrijf voornamelijk voor huismerken van bijvoorbeeld supermarkten.

Door: ANP