Feestelijke opening café 't Swaentje in Weert

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Cafe 't Swaentje is weer terug in Weert! Na een flinke verbouwing werd het café in de Stationsstraat donderdagavond feestelijk geopend. "Oude tijden moeten hier weer herleven ", aldus kroegeigenaar Harm Lamberigts.

Het heeft allemaal wat voeten in aarde gehad, maar na een maandenlange verbouwing opende café 't Swaentje op feestelijke wijze de deuren. Gasten werden door de eigenaar en uitbaters bij binnenkomst verwelkomd met champagne. Zowel het interieur als het exterieur ondergingen een flinke metamorfose. Het resultaat mag er zijn.

De opening werd verricht door eigenaar Harm Lamberigts en Freek Laeven, directeur van Brand Bier. Laeven sprak zijn waardering uit voor het doorzettingsvermogen van Harm Lamberigts om het Weerter café weer nieuw leven in te blazen. De directeur overhandigde als cadeau aan Harm Lamberigts een oude koopakte van 't Swaentje en een Brand Bierpul. Met het knippen van een lint was de tap én daarmee het café officieel geopend.

Het allereerste biertje dat werd getapt, was bestemd voor Ursula Lamberigts, de moeder van Harm. Daarna mochten Piet Verstappen en Bart Maes plaats nemen achter de tap. Piet Verstappen was ruim 40 jaar geleden de eerste barkeeper van 't Swaentje, toen nog op de Oelemarkt. Bart Maes was de eerste barkeeper van 't Swaentje na de verhuizing naar de huidige locatie. Beiden lieten gedurende de avond het bier rijkelijk vloeien.
Kortom 't Swaentje heeft weer een goed kraantje!

© Nationale Horecagids