Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Door Nationale Horecagids
2 min
Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

De binnenkant van de oude Philipsfabriek is een metamorfose ondergaan. Toch is de industriële en karakteristieke uitstraling intact gebleven. Er is onder andere een eenheid en sfeer aangebracht door onder andere grote hangornamenten vol planten aan het plafond. Ook staan er nieuwe meubels en is er een nieuwe bar. Daarbij is rekening gehouden met toegankelijkheid: iedereen moet zich hier welkom voelen.

Voor ieder wat wils

Ook de menukaart moet laten zien dat iedereen hier terecht kan voor een hapje of een drankje. Op de lunch- en dinerkaart staan veel verschillende gerechten; van pasta tot biefstuk van de Kopa grill, van vegetarische gerechten tot pannenkoeken voor kinderen. Daarnaast is er een patissier die dagelijks vers gebak maakt. Het gebouw heeft een groot terras met een speelhoek. In het pand is een besloten vergaderruimte. Dat maakt het een plek voor iedereen in het centrum van de stad.

Het Grand Café opent elke dag om 10.00 uur en sluit om 00.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze een uurtje langer open.