Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Door Nationale Horecagids
5 min
Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

Volgens de horeca-uitbaatster heeft Goorhuis gehandeld in strijd met de vergunning. Boom zegt dat het podium voor het Lambooijhuis had moeten taan. “Nu stond het podium ‘met de rug’ naar mijn café. Bij mij heb je voor een tientje vijf biertjes, bij hem kost een biertje meer dan drie euro”, aldus de onderneemster.

Gemeente aansprakelijk

Volgens Boom deed de gemeente niets met haar verzoek om te handhaven. Daarom stelt zij niet alleen Goorhuis, maar ook de gemeente verantwoordelijk voor de schade die zij heeft geleden. Er kwam bijna niemand in haar café. Vandaag gaat Boom in gesprek met de gemeente. Daar heeft ze echter geen hoge verwachtingen van en ze geeft aan dat ze al twee aangetekende brieven heeft met schadeclaims.

Thomas Goorhuis geeft in een reactie aan dat hij zich van geen kwaad bewust was. Volgens hem was het de gemeente die besloot om daar het podium te plaatsen. Hij kon op basis van de vergunning uit twee plekken kiezen. De ondernemer koos voor de plek voor zijn club.

Podium verschoven

Wel geeft een woordvoerster van de gemeente aan dat er tijdens een controle is gebleken dat Goorhuis het podium opgeschoven had. Toen heeft de gemeente, samen met hulpdiensten, vastgesteld dat de doorgang nog ruim genoeg was voor de hulpdiensten. “Wel zijn wij voor de komende evenementen met de aanvrager in gesprek om afwijkingen van de vergunningen te voorkomen en ook gaan wij in gesprek met de onderneemster van Oald Hengelo”, vertelt de woordvoerster.

Niet de eerste keer

Vorig jaar was er ook al een geschil tussen Daniëlle Boom en haar horecacollega’s en de gemeente. Toen voelde zij zich al miskend. Ze zei toen dat ze ‘pislink’ is en wil dat iedere horecaondernemer ‘dezelfde rechten’ krijgt.

Daarna was er naar eigen zeggen een mediation tussen Goorhuis en Boom. Daarna deelden zij weer een podium tijdens de Tropical Night. Daarover zegt de onderneemster dat zij niet meebetaalde voor het podium, maar daar ‘ook geen centjes voor kreeg’.