Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Door Nationale Horecagids
3 min
Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

Toen Rafi Angat vier jaar geleden naar Amsterdam verhuisde, wilde hij de herintrede van Sal Meyers bewerkstelligen. Toen hoorde hij over de legendarische broodjes, die hij zelf niet heeft kunnen proeven. Daarom besloot hij dat de zaak terug moest komen. En zo gezegd, zo gedaan.

Voormalige eigenaar Maurits Blog kreeg veel opmerkingen over de sluiting van zijn zaak een aantal jaren terug. Die waren ‘op zijn zachtst gezegd’ niet blij. Sommige mensen kwamen elke dag langs voor een broodje of zelfs alleen voor een glas thee. Sal Meyer is de schoonvader van Blog en opende in 1957 de broodjeszaak aan de Jodenbreestraat. Omdat er te weinig gasten kwamen en geen toezichthouders gevonden werden voor de verkoop van het koosjere eten, werd de zaak gedwongen om te sluiten in 2019.

Foodcourt

De nieuwe locatie van de broodjeszaak is in een koosjere foodcourt in Amstelveen. De komende paar weken gaat Blog gebruiken om het werk aan een nieuwe generatie chefs over te dragen. Voor Blog is het nog wel even wennen om op eten poten te staan. “Maar ik vind het alleen maar mooi dat het gedachtegoed van mijn schoonvader wordt doorgezet.”

Blog wil niet alleen beroemde broodjes verkopen. Zijn ambitie is om van de foodcourt een ontmoetingsplaats te maken.