Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Door Nationale Horecagids
3 min
Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

Het begint met een mailtje naar het personeel. Die begint met ‘Beste allemaal’. Ze willen het nieuws naar buiten brengen, wat ook past bij de ondernemers. Voor hun telt de visie en strategie.

Je zou Paul klein Goldewijk een ervaringsdeskundige kunnen noemen op het gebied van overnames. Op 59-jarige leeftijd overleed de vader van Paul. Die runde het café, welke Paul in 1993 overnam. Drie jaar later werd hij ook eigenaar van het grand café dat dateert uit 1780. Paul vertelt dat zijn ouders in 1960 begonnen. “Eind dit jaar word ik 50. Ik heb mezelf voorgenomen om rond mijn 50ste een plan te maken voor de opvolging van De Klok.”

Alles voor De Klok

Paul heeft geen spijt dat hij zo jong in het vak is gerold. De Klok is een mooi bedrijf, ‘maar kost ook heel veel energie’. Wel geeft de ondernemer aan dat hij altijd een goed leven heeft kunnen leiden en dat er goed geïnvesteerd kon worden. Het was volgens hem pas in 2003 dat hij de winst gebruikte voor iets anders dan het café. Paul vindt het belangrijk dat er eerst voor de zaak wordt gezorgd en later pas voor eigen belang. “Het personeel en de leveranciers moeten op tijd betaald worden en iedereen moet met goede, moderne middelen kunnen werken. Dat is ons principe.”