Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Door Nationale Horecagids
1 min
Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op last van de burgemeester werden gesloten, gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

Momenteel loopt er een onderzoek naar de horecaondernemer. Hij wordt verdacht van de verkrachting en aanranding van drie minderjarigen. Daarnaast zou een rapport van de politie bovengemiddeld veel incidenten bij Club June beschrijven.

Martijn B. zegt in een reactie dat volgens hem de burgemeester op de stoel van de rechter is gaan zitten. B. stelt dat jet een actie is om de nachthoreca in Haarlem in een kwaad daglicht te zetten. “Daarmee dupeert hij bezoekers, artiesten, personeel, ondernemers, Haarlem Jazz & More, Kerstsamenzang Grote Markt en een aantal andere events die we altijd met zeer groot succes hebben georganiseerd. Kortom, iedereen die het Haarlemse nachtleven en evenementen een goed hart toedraagt.”