Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Door Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

Momenteel wordt er druk verbouwd in het café aan de Heuvel. Max van der Putten is de nieuwe eigenaar van de zaak. Hij heeft al een andere horecazaken in Noord-Brabant. Zo beheert hij ook restaurant Carrousel aan de Eindhovense Markt en het Crown Inn Hotel, ook in Eindhoven. Daarnaast heeft de vastgoedondernemer een zaak in Maasbracht en zes vestigingen van Domino’s.

Een café is dus een nieuwe tak in de horeca. De nieuwe eigenaar zegt tegen het AD dat hij uitkijkt naar deze uitdaging. Hij wil er ‘dé club van Tilburg’ van maken.

Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe eigenaar kwam voor het pand. Daarvoor werd het gerund door voormalig eigenaar Van Boxtel. Die lichtte in februari zijn personeel in dat hij het wel mooi vond en dat de zaak overgenomen zou worden. Hij wilde zich meer richten op zijn andere horecazaken en heeft bovendien twee kinderen waar hij meer mee wil doen.

Drie maanden in verkoop

Uiteindelijk stond de zaak voor drie maanden in de stille verkoop. Er kwamen pas potentiële kopers op het moment dat de verkoop in het nieuws kwam. De oud-eigenaar zegt dat hij toen veel belangstellenden op bezoek kreeg. De ondernemer zegt dat er al snel een uiteindelijke koper is gevonden.