Sabmiller haalt winst uit opkomende markten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

DEN HAAG (Novum) - De Zuid-Afrikaanse bierbrouwer Sabmiller heeft in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, elf procent meer omzet geboekt. Het bier van de brouwer van Grolsch was vooral in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika populair. In Europa werd juist minder gerstenat verkocht. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers van de brouwer.

De omzet van de op twee na grootste bierbrouwer ter wereld kwam uit op 31,4 miljard dollar. De winst voor belastingen en afschrijvingen steeg met acht procent naar 5,6 miljard dollar. Sabmiller haalt nu ruim zeventig procent van zijn winst uit opkomende markten.

De brouwer verkocht 229 miljoen hectoliter bier, drie procent meer dan vorig jaar. De grootste groei kwam uit Afrika en Latijns-Amerika, waar respectievelijk veertien en acht procent meer bier werd gekocht. In Europa kromp het volume met een procent, in de Verenigde Staten met twee procent.

Sabmiller verwacht dit jaar verdere groei in de opkomende markten, maar gaat ervan uit dat de situatie in Europa en de Verenigde Staten nauwelijks verbetert.