Bloedbad in bar Nigeria

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

MAIDUGURI (ANP) - Zeker acht mensen zijn dinsdag om het leven gekomen tijdens een aanslag op een kroeg in het noordoosten van Nigeria. De daders zijn vermoedelijk leden van de extremistische islamitische sekte Boko Haram. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Een onbekend aantal schutters opende het vuur in de bar in het dorp Potiskum in de deelstaat Yobe. Onder de slachtoffers zijn vier politieagenten.

Het Rode Kruis in Nigeria maakte eerder op de dag bekend dat vijf mensen in de zuidelijke stad Benin stierven tijdens aanvallen op moslims. Meer dan 10.000 mensen sloegen op de vlucht voor het geweld.

,,De doden zijn aan beide zijden gevallen, zowel onder de aanvallers als onder de aangevallen personen'', zei de topman van het Rode Kruis in de Nigeriaanse deelstaat Edo.

Nigeria is al geruime tijd het toneel van sektarisch geweld. Leden van Boko Haram pleegden onder meer tijdens de kerstdagen een reeks aanslagen, met als gevolg veel doden. Die lokten op een aantal plaatsen vergeldingsaanvallen uit.