Cocaïnedeal op terras kost Limburgse horecazaak jaar lange sluiting

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tapperij De Lange goedzak in Tilburg blijft een jaar op slot. Dat is het gevolg van een drugsdeal die vorige maand plaatsvond op het terras van de kroeg op de Heuvelring. Dat meldt BN de Stem.

De deal kwam aan het licht toen een medewerker van Cameratoezicht zag dat er op het terras verdachte handelingen werden verricht door twee mannen. De politie kon toen achterhalen wie de koper van de drugs was. De 32-jarige Tilburger vertelde toen dat hij cocaïne had gekocht van de 50-jarige eigenaar van het café. Die bleek tijdens de aanhouding niet alleen cocaïne, maar ook andere soorten harddrugs bij zich te hebben.

De sluiting gaat in op 17 mei. Het besluit is genomen op grond van de Opiumwet, waarin staat dat een zaak voor een jaar wordt gesloten als daar meer dan een halve gram harddrugs wordt gehandeld. De eigenaar van het café kan naar de rechter stappen om bezwaar tegen de sluiting te maken.

Niet de eerste keer

Er is niet alleen een bestuurlijke maatregel genomen, maar ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de drugshandel. Het onderzoek is volgens een politiewoordvoerder verstuurd naar het Openbaar Ministerie. Justitie gaat over een eventuele vervolging van de caféhouder.

Het is niet de eerse keer dat Weterings een horecazaak sluit aan de Heuvelring. Zo trok hij eerder de vergunning van café De Kok in. Daarvoor onderging discotheek Epic hetzelfde lot.

Door: Nationale Horecagids