Grote groei Illycafé door horeca-inkomsten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het Italiaanse koffiemerk Illycafé maakt gestage groei door in Nederland en de rest van de wereld. Zij zien in het eerste kwartaal een flinke stijging in de omzet, met dank aan de horeca. Het bedrijf zag in alle markten en distributiekanalen een groei in omzet. Ten opzichte met het eerste kwartaal van 2022 boekte Illycafé dit jaar meer dan 13 procent meer winst, meldt Out of Home Shops.

De hoogste omzetstijging kwam voort vanuit de horeca. In vergelijking met vorig jaar boekte het bedrijf 26 procent meer winst vanuit dit kanaal. De hoogste stijgingen uit de verschillende markten kwamen voor rekening van Italië met 10,7 procent en de Verenigde Staten met 27,7 procent. Ook de winst voor aftrek van de kosten is met dubbele cijfers gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

De Raad van Bestuur van Illycafé is erg tevreden met de geboekte resultaten van het eerste trimester. “Onze prestaties in dit eerste trimester bevestigen de doeltreffendheid van de in 2022 genomen strategische initiatieven, zowel wat groei als operationele efficiëntie betreft.” Het bedrijf geeft aan dat zij met een optimistische blik de rest van het jaar tegemoet gaan.

Door: Nationale Horecagids