Na negen maanden gaat Grand Café Hendrixen in Doetinchem weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Caféliefhebbers in Doetinchem kunnen weer naar Grand Café Hendrixen in de Grutstraat terecht. Het café heropende afgelopen donderdag haar deuren. De afgelopen negen maanden was de horecazaak, één van de grootste van de stad, op slot. Dit meldt het AD.

Hèlen Karnebeek is samen met haar man Aron Wallis de nieuwe uitbater van het grand café. Ze zegt dat ze er helemaal klaar voor is om het café, dat voorheen van de familie Hendrixen was, uit te baten. Vorige week maandag was er al een drukbezochte receptie waar de heropening van het café werd gevierd.

Voordat het ondernemerskoppel Walter en Brigitte Hendrixen het café aan de Grutstraat overnamen, was het de uitvalsbasis van het Staring Instituut (nu bekend als Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aan de IJsselkade). Tot zij in 2013 het pand heropenden als Grand Café Hendrixen.

Succes

 De zaak was succesvol, maar corona zorgde voor stagnatie van dit succes. Het kwam dan ook enigszins als een verrassing dat het horecakoppel het pand in 2022 sloot, net voor het Stadsfeest.

Nu heeft het café nieuwe uitbaters weten te vinden: Hèlen en haar man Aron. Op het terras aan de voorzijde van het pand is ruimte voor 55 plekken, met een zonneterras met 80 plekken achter het pand. Daarnaast is er ruimte voor 140 mensen binnen in het café.

De zaak gaat vier dagen in de week open, van donderdag tot en met zondag. Mensen kunnen op donderdag vanaf 16.00 uur terecht in het café, de andere dagen kunnen ze al een uurtje eerder komen.

Door: Nationale Horecagids