Bekende horecazaak Café Restaurant de Vereniging uit Elst is failliet

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Faillissementen in de horeca zijn geen nieuw fenomeen. Nu is het de beurt voor Café Restaurant de Vereniging in Elst . De deuren van de prominente horecazaak in het dorp gaan daarmee op slot. Er zitten nu twintig medewerkers in onzekerheid over de toekomst. Dat meldt het AD.

Het café-restaurant is gevestigd aan de Dorpsstraat in Elst, waar het een prominente plek heeft. De zaak is vanaf woensdag dicht. Een dag ervoor was aangekondigd dat het café niet meer open zou gaan.

Op de deur was een poster gehangen met het verhaal. ‘Lieve gasten. Door diverse omstandigheden hebben wij helaas moeten besluiten om de exploitatie tijdelijk stop te zetten. Vertrouwend op uw begrip. Team de Vereniging’, luidt het bericht.

Tragisch

De eigenaar, Gerard Kerkhoff, wil niet in details treden over het faillissement. “Er is afgesproken dat alleen de curator het woord doet.” Wel zegt hij dat het tragisch is dat dit is gebeurd en stelt dat er verschillende factoren meespelen.

Die curator is Guido Roest van De Kempenaer Advocaten uit Arnhem, maar die wordt tijdelijk vervangen door Rene Borghans in verband met vakantie. Hij kan ook weinig zeggen over de inhoud van de zaak.

Populaire zaak

De Vereniging was een bekende zaak in het dorp. Het terras was vaak goed gevuld en ook de zalen in het café waren drukbezet. Daarnaast was het een populaire plek voor ouderen om elkaar te ontmoeten voor een kopje koffie of thee.

Sloeg in als een bom

Het nieuws sloeg in als een bom bij collega Theo Driessen. Hij is de eigenaar van Dries en Co, een andere bekende horecazaak in het dorp. Hij vindt het vreselijk om te horen en geeft aan dat hij dit überhaupt niemand gunt, maar Gerard al in het bijzonder niet. Driessen stelt dat faillissementen in de horeca niets nieuws zijn er verwacht dat er meer zullen volgen.

Door: Nationale Horecagids