Verkorte openingstijden horeca op Eilandplein om overlast tegen te gaan

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Horecazaken gevestigd op het Eilandplein in Duiven mogen vanaf nu niet meer na middernacht open zijn. Deze nieuwe regel geldt ook voor terrassen. Het is een maatregel van de gemeente om overlast op het Eilandplein en station Duiven tegen te gaan, meldt het AD.

Er wordt al langere tijd geklaagd door ondernemers en bewoners op het Eilandplein en rond het station van Duiven. Zij hebben last van jongeren die daar ronddwalen op straat. Een bewoner geeft aan dat die overlast zo heftig is dat er van slaap weinig komt.

Daarom wil de burgemeester Huub Hieltjes plaatselijke regels vervangen en de sluitingstijden van de horeca in deze gebieden aanpassen. Momenteel kunnen horecabedrijven tot 1.00 uur openblijven en in het weekend tot 2.00 uur. Terrassen moeten om 23.00 uur sluiten.

Nieuwe sluitingstijden

Als het aan de burgemeester licht worden de sluitingstijden aangepast naar 23.00 uur voor de horecazaken en 22.00 uur voor terrassen. Hiermee hoopt de burgemeester in ieder geval de overlast qua tijd terug te brengen. ‘Beperktere openingstijden sluiten bovendien beter aan bij het woonkarakter van het Eilandplein en de stationsomgeving’, schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad.

De horecaondernemers stemmen in met de plannen van de burgemeester. Deze sluitingstijden zijn ook in lijn met de werkwijze van de horeca. Volgens Hieltjes is de maatregel meer bedoeld voor nieuwe ondernemers en ‘schept het duidelijkheid voor omwonenden en bezoekers’.

Door: Nationale Horecagids