Horecazaak runnen en raadswerk combineren is teveel dus stopt Daniëlle Vol als raadslid

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Al sinds 2017 is ze actief bij de Partij van de Dieren in de gemeente Dordrecht. Daarnaast heeft ze ook haar eigen café-restaurant Rebel Rebel aan Houttuinen in Dordrecht. Helaas is de combinatie van de functies te veel. Daarom legt Daniëlle Vol vanaf 16 mei haar werkzaamheden in de gemeenteraad neer, meldt het AD.

Ze noemt het ‘geen gemakkelijke keuze’. Toch heeft ze de knoop doorgehakt om een van de functies op te zeggen. Op 16 mei stopt ze daarom met raadswerk. Het is ruim een jaar geleden dat ze is benoemd.

Haar opvolger wordt Cees Venderbos Lambidon. Hij is volgens Vol een ervaren politicus en is ook sinds 2017 actief bij de Partij voor de Dieren. Daarvoor bij de SP.

Onmisbaar

Fractievoorzitter Pieter Groenewege spreekt over de bevlogenheid van Vol. Hij stelt dat zij er in slaagt om mensen enthousiast te maken en heeft de lokale partij in 2017 ‘nieuw leven ingeblazen’. Zo kwam de PvdD vorig jaar in de gemeenteraad van Dordrecht. Volgens Groenewege was de inzet van Vol ‘onmisbaar’.

Maar ze is niet alleen onmisbaar in de gemeenteraad. Ook in haar café-restaurant Rebel Rebel is ze een belangrijke schakel. Ze runt de zaak samen met haar man Timothy van der Hulst. Ondanks dat ze het met zijn tweeën doen, vindt Vol dat haar werk in de gemeenteraad te veel lijdt onder de dubbele functie. “Het voelt niet goed als je concessies moet doen vanwege tijdgebrek”, stelt ze.

Plantaardig voedsel de norm

Een van de laatste speerpunten die Vol op de agenda zette als raadslid is de discussie over plantaardig voedsel als de norm. Ze stelt dat het daarin omgekeerd moet zijn aan de huidige situatie: mensen moeten vooraf aangeven of zijn vlees of vis eten. “Dat scheelt veel dierenleed”, aldus Vol.

Door: Nationale Horecagids