Allereerste Bagels & Beans druk aan het verbouwen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is inmiddels al bijna dertien jaar geleden dat de ondernemer Richard Duijster samen met zijn vrouw Babs Geurts de Bagels & Beans in de volksbuurt de Pijp in Amsterdam ging exploiteren. Nu gaat het echtpaar een nieuw uiterlijk geven aan het pand. Deze wordt eigentijds, met een moderne uitstraling. De heropening van de zaak staat gepland voor 4 mei. Dat meldt de RestaurantKrant.

Altijd hebben Richard en Babs erover gedacht om een eigen horecazaak te openen. Toen Babs vertelde over het concept van Bagels & Beans, was Richard direct verkocht. Zij nam hem mee naar de zaak van Ronald en Rinande, de oprichters van Bagels & Beans. De twee stellen gingen in gesprek met elkaar en al snel bleek dat zij op dezelfde lijn zaten. De vestiging aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam zocht nieuwe uitbaters. En die hebben zij gevonden.

Waardering

Richard runt sinds 2018 de zaak in zijn eentje. Babs is nog wel betrokken bij de zaak. Ook spreekt hij zijn waardering uit tegen zijn werknemers. Er staat wel werknemers, maar Richard geeft aan dat hij nooit het gevoel heeft gehad dat hij de eigenaar van de zaak is. De ondernemer heeft met iedereen een goede band. Ook met de gasten: hij heeft een bestand aan vaste gasten opgebouwd. “Je ziet en merkt dat mensen echt voor jou en je team komen”, vertelt hij.

Raad van de bagelbaas

Hoe run je nou een goede lunchroom volgens Richard? Jezelf blijven is essentieel. Net zoals een glimlach op je gezicht en vooral plezier hebben. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Daarvoor nodigt Richard iedereen uit voor de heropening op 4 mei.

Door: Nationale Horecagids